Yarışmada En Çok Altın Madalyayı Öğrencilerimiz Aldı

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri, yaptığı yemek ve pasta çeşitleri ile Diyarbakır 3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması ÜK2 Üniversite Lezzetleri arasında en çok ödül alan ekip oldu.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Group’un 16-21 Kasım tarihleri arasında organize ettiği Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda; alanında ünlü şefler, gurmeler, akademisyenler, öğrenciler ve Bloggerların da içinde yer aldıkları yemek atölyeleri, söyleşiler ve yarışmalar düzenlendi.

Diyarbakır 3.Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’nda Üniversitemizi temsil eden yarışmacıları desteklemek için Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Ayşe Koç Apuhan, Öğr. Gör. Aziz Bükey, Öğr. Gör. Handan Hamarat, Öğr. Gör. Murat Göral, Öğr. Gör. Tuğba Beyazkaya, Öğr. Gör. Yusuf Gökçe ile çok sayıda öğrencimiz fuarda hazır bulundu. Üniversite lezzetleri kategorisinde yarışmaya katılan Üniversitemiz; Dicle Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Munzur Üniversitesi, Şırnak Üniversitesi ve Batman Üniversitesi ile yarıştı.

Üniversite öğrencilerine vizyon kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, öğrenciler yaptıkları yemekler hakkında bilgi vererek hazırladıkları yemeklerin hikâyelerini anlattı. Ulusal ve uluslararası düzeyde alanında uzman birçok şefin katıldığı yarışmada MYO’muz Aşçılık Programı’nda Öğr. Gör. Ayşe Koç Apuhan, Öğr. Gör. Tuğba Beyazkaya ve  Öğr. Gör. Yusuf Gökçe yöresel yemek kategorisinde yapılan ürünleri jüri olarak değerlendirdi. Kazanan öğrencilerimiz ve hazırladıkları yemekler şunlar:

Ana Yemek Kategorisi: Haşim Karanal (Karides Soslu Tornedo Steak) Altın Madalya, Zülfikar Çalışan (İsli Pilav Eşliğinde Haşhaşlı Biftek) Gümüş Madalya

Deniz Ürünleri – Balık Kategorisi: Özgür Aydemir (Karides Yatağında Avokado Soslu Levrek Köfte) Altın Madalya, Ramazan Kartal (Kestane Sos Yatağında Somon Izgara)Altın Madalya

Yöresel Lezzetler Kategorisi: Şahin Mete (Ayvalı Kavurma)Altın Madalya, Rengin Doğan (Kali) Gümüş Madalya

Tatlı Kategorisi: Gizem Akdağ(Kavut Dolgulu ve Soslu Sütlü İncir Tatlısı)Altın Madalya, Emine Çimen (Armutlu Tart) Gümüş Madalya

Şeker Hamuru ve Çikolata Kategorisi:  Onur Selçuk (Şeker Hamuru Dekoru Uygulaması Kapsamında Prison Break Pasta)Altın Madalya

Bu ödüller ile Bingöl Üniversitesi, katılımcı üniversiteler arasında en çok Altın Madalya alan üniversite oldu.