Üniversiteler Arası Yemek Yarışmasında Öğrencilerimiz Birinci Oldu (1)

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı ekibi, Munzur Üniversitesi tarafından düzenlenen “UNESCO Gastronomi Şehirlerinden Hatay'ın Lezzet Yolculuğu” başlıklı üniversiteler arası yemek yarışmasında 12 ekip arasında birinci oldu.

Munzur Üniversitesi ev sahipliğinde 16 Mayıs Perşembe günü saat 10.00-13.00 arası düzenlenen yarışma programına Üniversitemiz Aşçılık Programı Öğretim elemanları ve öğrencileri,Fırat Üniversitesi Aşçılık Programı öğretim elemanları ve öğrencileri,Munzur Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri ile Munzur Üniversitesi Aşçılık Programı öğretim elemanları ve öğrencileri ile farklı bölümlerden çok sayıda öğrenci katıldı.

“Hatay Mutfağı Ana Yemek” teması ile tek kategori şeklinde Munzur Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Mutfağı'nda gerçekleştirilen yarışmada Munzur Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Fırat Üniversitesi Aşçılık, Munzur Üniversitesi Aşçılık ve Üniversitemiz Aşçılık programları üçer kişilik ekiplerle yarıştı. Hatay mutfağının geleneksel ana yemeklerinden biri olan “Şıhıl Mahşi” yemeğini füzyon mutfağı ile birleştirerek sunan ekibimiz birinciliği elde etti.

Öğrencilerimizin bölge üniversiteleriyle etkileşimine katkı sağlayan yarışmada birinciliği alan öğrencilerimiz; Firuze Şen, Betül Fatma Gengörü ve Zeynep Burulday oldu. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından künefesinden kabak tatlısına, kâğıt kebabından binbir çeşit kahvaltı ile mezeye kadar çok geniş lezzetleriyle tanınan Hatay ilimizi "gastronomi" alanında Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil etmişti.