Turist Rehberliği Programı'ndan Teknik Gezi

TURİST REHBERLİĞİ PROGRAMINDAN UYGULAMA AMAÇLI TEKNİK GEZİ

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, Turist Rehberliği Programı öğrencileri, geçtiğimiz Cumartesi Mardin’e gerçekleştirilen teknik bir gezi kapsamında mesleki deneyim kazanma imkanı buldu.

Profesyonel Turist Rehberi Hasan Aydemir ile beraber Seyahat-Turizm ve Eğlence Hizmetleri Bölümü, Turist Rehberliği Programı akademik personellerinden Öğr. Gör. Volkan Tuncel ve Öğr. Gör. Didem Uzun’un da eşlik ettiği teknik gezi kapsamında Kasımiye Medresesi, Kırklar Kilisesi, Zinciriye Medresesi, Ulu Cami gibi turistik yerler ziyaret edildi. Öğrencilerin öğrenim hayatları boyunca edindikleri teorik bilgilerinin sahadaki karşılıklarını uygulayabilecekleri ve bu doğrultuda mesleki yeterliliklerini geliştirebilecekleri bir ortam sunuldu. Böylelikle birer “turist rehberi” adayı olan öğrenciler, “turist rehberliği” mesleği alanındaki pratikleri uygulama ve tecrübe etme fırsatı yakalamış oldu.