Aşçılık Programı Öğrencilerimizden Büyük Başarı

Diyarbakır'da geleneksel olarak düzenlenen ‘4.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’ kapsamında yapılan ‘Diyarbakır Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışması'nda Üniversitemiz Sosyal Bilimler MYO Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri büyük başarı gösterdi. Bireysel kategoride 10 altın ve 3 gümüş madalya kazanan öğrencilerimiz, grup dalında da gümüş madalya kazanarak ikinci oldu. Bu ödüller ile üniversitemiz, katılımcı üniversiteler arasında en çok altın madalya kazanan üniversite oldu.
Üniversitemiz, En Çok Altın Madalya Alan Üniversite Oldu
Üniversite öğrencilerine alanlarında vizyon kazandırmak amacıyla yapılan Uluslararası ‘Aşçılık ve Pastacılık Yarışması’ ulusal ve uluslararası alanda uzman şeflerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen organizasyonda Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları ve Aşçılık Programı öğrencileri geniş bir katılımla yer aldı. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz, bireysel kategoride 10 altın ve 3 gümüş madalya ile en çok madalya alan ekip oldu. Ayrıca Üniversitemiz katılımcı üniversiteler arasında da gümüş madalya alarak yarışmayı ikincilikle bitirdi.
“Öğrencilerimizin Başarıları, Bizleri Gururlandırdı”
Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırdığını belirterek, “Aşçılık Bölümü öğrencilerimizin başarı bizleri gururlandırdı. Daha büyük başarılar kazanmalarını temenni ediyorum. Emeği geçen hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.