Öğrencilerimiz YÖK Başkanı Erol Özvar'a Ballı Bingöl Lezzetlerini sundu

Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen ÜNİDAP 6. Dönem Toplantısı vesilesiyle Bingöl'de bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak ve beraberindeki heyet, 6 Kasım Pazar günü Bingöl Üniversitesi Arıcılık Kompleksi'ni gezdi. Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri bu ziyarette katılan heyete Ballı Bingöl Yöresel Lezzetlerini tattırdı.

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP)'ın 6. Dönem Toplantısı Bingöl Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşti. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan'ın katıldığı toplantıya birçok bölge üniversitesinden rektörler katıldı. Bingöl Üniversitesi Rektörü İbrahim Çapak planlanan programlar kapsamında YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve beraberindeki heyete Bingöl Üniversitesi Arıcılık Kompleksi'ni gezdirdi. Bu ziyaret kapsamında, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık ile Turizm ve Otel İşletmeciliği programları öğretim görevlileri ve öğrencileri hazırladıkları Bingöl'ün yemek kültürünü yansıtan ballı yöresel yemeklerinin sunumunu yaptı.

Bingöl Yemek Kültürü Tanıtıldı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve beraberindeki heyete, Ballı Kaymaklı Şilki, Taco Yatağında Ballı Mastuva ve Ballı Zervet isimleri verilen lezzetler sunuldu. Hazırlanan yemekler heyet tarafından beğeniyle karşılanırken, Bingöl Yemek Kültürü ve Bingöl Balı'nın tanıtımı yapıldı. Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü tarafından hazırlanan etkinliğe Ma-Hayat Gastronomi Kulübü ve Turizm ve Rekreasyon Kulübü öğrencileri de destek sundu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve Rektörümüz İbrahim Çapak ile programa katılan heyet,  öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimizle sohbet ederek çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Bingöl'ün yöresel lezzetlerinin Bingöl Balı ile sunumunun yapıldığı program öğrencilerimizle protokolü bir araya getirdi. Hatıra fotoğraflarıyla sonlanan programda, alanda çalışacak öğrencilerin motivasyonlarının ve öz güvenlerinin arttığı gözlemlendi.