Trafik Farkındalığı Eğitimi Verildi

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri öğrencilerimize “Trafik Güvenliği ve Trafik Farkındalık Eğitimi” verdi.

Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü tarafından organize edilen “Trafik Güvenliği ve Trafik Farkındalık Eğitimi” 18 Ekim'de MYO konferans salonunda yapıldı. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde  görevli Komiser Serap TAŞKIN, Polis Memuru Mehmet AKTAŞ ve Polis Memuru Cihan ÇETİN tarafından verilen eğitime Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri yoğun bir katılım gösterdi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim programında video destekli içeriklerle tarfik kurallarına uymanın önemine değinildi. Aşırı hız ve cep telefonu kullanımının yol açtığı kazaların yanı sıra alkol ve madde kullanımının neden olduğu kaza örnekleri gösterildi. Üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Trafik Güvenliği ve Trafik Farkındalık Eğitimi'nde Bingöl ilindeki kaza oranlarıyla ilgili istatistikler de paylaşıldı. Katılımcılara trafik farkındalığı kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen eğitimin son bölümünde öğrencilerin soruları yanıtlandı.