Aşçılık Programı Öğrencilerimiz “Anadolu Mirası Soframda” Yarışmasında Türkiye 3’üncüsü Oldular

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerimiz, 12-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Mirası Soframda” isimli üniversiteler arası yemek yarışmasında Türkiye 3’üncüsü olurken Türkiye 4’üncülüğünü de yine Üniversitemiz öğrencileri aldı. Türkiye’de yer alan vakıf ve devlet üniversiteleri arasında düzenlenen yarışmaya 26 üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programları öğrencileri katıldı.  Ana yemek ve tatlı kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmada; kuşkonmazlı ilik söğüş eşliğinde ızgara pirzola yemeği ile yarışan öğrencilerimiz Zozan Örgel ve Usame Bucuka ilimiz Murat nehri havzasında kendiliğinden yetişen yörede ‘melci’ olarak bilinen kuşkonmaz ve ilik söğüşü yine yörede ‘henek’ veya ‘heylunek’ olarak bilinen yumru bitki grubu ve ‘helerg’ otundan hazırladıkları çıtır paneli garnütürler eşliğinde sundukları ana yemek ile Türkiye 3’üncüsü olmaya hak kazandılar.

Dereceye Giren Öğrencilerimiz, Rektörümüz Tarafından Ödüllendirildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Anadolu Mirası Soframda” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, 24 Mayıs 2022 tarihinde Meslek Yüksek Okulları Konferans Salonunda gerçekleştirilen ‘2021-2022 Akademik Yılı Meslek Yüksekokulları Dönem Sonu Söyleşi’ programı esnasında Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak tarafından verildi.  Rektör Çapak, yarışmada üçüncülük başarısı gösteren öğrencileri tebrik ederek teşekkür belgesi ile ödüllendirdi.

“Başarılarınız Bizleri Gururlandırıyor”

Söyleşi ve ödül programında konuşan Rektör Çapak, Bingöl Üniversitesi’nin öğrenci, akademisyen ve idari personeli ile geniş bir aile olduğunu ve öğrencilerin başlarının üstünde yerleri olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere seslenen Çapak, mezun olunca sadece öğrenciliğin bittiğini, ancak işin devam ettiğini kaydederek şunları söyledi: “Toplumun, ailelerinizin ve bizlerin sizlerden beklentilerimiz var. Sizler bu beklentileri karşılayabilecek kapasitede ve bilinçtesiniz. Başarılarınız bizleri gururlandırıyor. Sizlere her türlü desteği sağlama çabasındayız. Başarılarınızın devamını diliyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum”

Rektör Çapak, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’a üniversiteye verdikleri destekten dolayı da teşekkür etti.

“Bingöl Üniversitesi’nin Geliştiğini Şehir de Biz de Hissediyoruz”

Söyleşi programında öğrencilerin şehir ile ilgili sorularını yanıtlayan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi’nin sürekli geliştiğini, bu durumun hem kendileri tarafından hem de şehir tarafından hissedildiğini belirtti. Arıkan, gençlerin ülkemiz için ve ilimiz için bir değer olduğuna da dikkat çekerek, “Sizler, geleceğin sorumlularısınız. Sorumluluklarınızı yerine getirerek aşkla, şevkle çalışmalısınız, böylece ülkeye ve topluma daha faydalı olursunuz” dedi. Arıkan, ayrıca meslek yüksekokulları bahçesine 10 adet bank vereceklerini ve 2022-2023 akademik yılında 100 öğrencinin ulaşım sorumluluğunu üstelenerek, Çanakkale’ye üniversite ile birlikte gezi düzenleyebileceklerinin de sözünü verdi.

Söyleşi programında konuşan Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Yaş Baş da dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin çalışmaları için desteklerini esirgemeyen başta Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere üniversite yönetimine ve çalışmalarından dolayı akademisyenlere teşekkür etti.

Aşçılık programı öğrencilerimiz daha önce de 16-21 Kasım 2021 tarihinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Group’un organize ettiği Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda gerçekleştirilen Diyarbakır 3. Uluslararası Aşçılık ve Pastacılık Yarışmasında; 6’sı altın, 3’ü gümüş olmak üzere toplamda 9 madalya kazanmıştı.