Aşçılık Programı'ndan Bir Birincilik Daha

Aşçılık Programı'ndan Bir Birincilik Daha!

'Kabak Çanağında Bıldırcınlı Keşkek' Birincilik Getirdi

1.Uluslararası Mardin Bulgur Festivali'ne katılan Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencisi Canan Demirbağ "Yöresel Bulgur Yemekleri" kategorisinde "Kabak Çanağında Bıldırcınlı Keşkek" yemeği ile 1. oldu ve altın madalya almaya hak kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve GAP Bölge İdaresi ortaklığında 1. Uluslararası Mardin Bulgur Festivali 4-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde yapılan 1. Uluslararası Mardin Bulgur Festivali'ne Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri de katıldı. Festival kapsamında düzenlenen "Yaratıcı Bulgur Yemekleri" ve "Yöresel Bulgur Yemekleri" kategorilerinde 4 öğrencimiz yarıştı.

Aşçılık Programı öğrencisi Canan Demirbağ'a altın madalya

Mardin bulgurunun tanıtımının yaygınlaştırılması amacı ile bulgurun ana ürün olarak kullanıldığı yemeklerin hazırlandığı yarışmada Canan Demirbağ, Hicran Gürbüz, İrfan Bezekçi ve Zozan Örgel yeteneklerini sergiledi. 22 yarışmacının katıldığı yemek yarışmasının jürisinde Singapur, Ürdün, Lübnan, Tunus, İran, Suudi Arabistan ve Kırgızistan gelen şeflerin yanı sıra Türkiye’den önemli şefler vardı. Değerlendirmeler sonucunda, Bingöl Üniversitesi Aşçılık Programı öğrencilerimizden Canan Demirbağ "Yöresel Bulgur Yemekleri" kategorisinde "Kabak Çanağında Bıldırcınlı Keşkek" yemeği ile birinciliği kazandı ve altın madalyanın sahibi oldu. Yapılan törende öğrencimize, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş tarafından altın madalya ve bir tam altın takdim edildi.

Mardin'de düzenlenen 1. Uluslararası Mardin Bulgur Festivali'ne Bingöl Üniversitesi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü öğretim elemanları Öğr. Gör. Ayşe Koç Apuhan, Öğr. Gör. Handan Hamarat, Öğr. Gör. Murat Göral, Öğr. Gör. Yusuf Bayatkara ve Öğr. Gör. Yusuf Gökçe öğrencileriyle birlikte katıldı. Festival kapsamında Aşçılık Programı öğrencilerimiz el becerilerini ve yeteneklerini sergilerken hazırladıkları yemekler hakkında şeflere ve katılımcılara bilgi verdi.

"Yaratıcı Bulgur Yemekleri" Kategorisi

Hicran Gürbüz (Bulgurlu Sushi)

İrfan Bezekçi (Nar Soslu Bulgur Eşliğinde Somon)

"Yöresel Bulgur Yemekleri" kategorisi