Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı

Programın eğitim dili Türkçe olup; 2 yıllık - 4 yarıyıllık ön lisans eğitimini kapsar.

AMAÇ

Sivil havacılık ve kabin hizmetleri programının temel amacı; Atatürk ilkelerine bağlı, yasalara ve ahlaki kurallara uygun davranan, çevreye, doğaya değer veren, katılımcı yönetim ve eğitim sistemini benimseyen, mesleğe ilişkin ekolojik, ekonomik, sosyal ve teknik konularda tam donanımlı, sivil havacılık sektörüyle ilgili ulusal ve uluslararası kurallara ve mevzuata hakim, uçağın ve uçakta var olan teknik ekipman ve donanımın özelliklerini bilen, acil durum operasyonlarında eğitimli, hızla büyüyen havacılık sektörü içerisindeki şirketlerin, özel ve devlet kuruluşlarının personel ihtiyacına göre yetiştirilmiş, gelişmelere ayak uydurabilen, etkili iletişim yöntemlerine sahip, insan ilişkileri kuvvetli, problemlere anlık ve çözüm odaklı tepki veren, her türlü sorunla başa çıkabilecek yeteneğe sahip sivil havacılık alanında nitelikli işgücü yetiştirmektir.

Mezun öğrencilerimiz, havayolu işletmeleri ve havaalanlarının farklı faaliyet alanlarında ve aynı zamanda havacılık sektörüyle ilişki işletmelerde çalışabilecektir. Programda teorik ve uygulamalı dersler bulunmaktadır.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programı, lise öğreniminden sonra iki yıllık bir eğitim sunmaktadır.

HEDEF

Karşılıklı iletişimin ve insan ilişkilerinin ön planda olduğu hizmet sektöründe başarıyı yakalayabilmek ve arttırabilmek insana odaklanmakla mümkün olmaktadır. Bu doğrultuda hizmet alanlara, gerekli eğitimleri almış ve profesyonelleşmiş kişilerce kaliteli ürünlerin sunulması başarıyı arttıracaktır. Havacılık sektöründe de hizmetin sunumu esnasında insan kaynağının kalite yaratma ve sürdürebilme açısından son derece önemli ve etkin rol oynadığı görülmektedir. Sektörün ihtiyaçları da dikkate alınarak aranan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi programın temel hedefleri arasındadır.

KABUL KOŞULLARI

Türk öğrenciler, SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ bölümüne Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) sonucuna göre TYT puan türünden kabul edilirler. Daha fazla bilgi için https://www.osym.gov.tr/ adresinden yararlanabilirsiniz. Yabancı uyruklu öğrenciler, programa üniversiteye yaptıkları direkt başvuruların  değerlendirilmesi sonucunda kabul edilir. Daha fazla bilgi için Kurumsal Bilgileri menüsünde yer alan Lisans ve Ön Lisans Kabul Prosedürleri ve Kayıt Prosedürleri bölümünü ziyaret ediniz.

KARİYER OLANAKLARI

Çalışma Alanları:

Türk Havayolları A.O. Genel Müdürlüğü, ulusal ve uluslararası, yerli ve yabancı özel havayolu işletmeleri, sivil havacılıkla ilgili her türlü işletme/şirket ve havaalanlarının değişik faaliyet alanları ve aynı zamanda sivil havacılıkla ilgili her türlü firma ve şirketler, havaalanları, seyahat acentaları ve diğer turizm işletmelerinde çalışılabilecektir.

DİKEY GEÇİŞ İMKANLARI

DGS sınavı ile geçiş yapılabilecek 4 yıllık programlar

Öğrencilerimizin dikey geçiş yapabilecekleri lisans programları;

• Havacılık Yönetimi
  • Lojistik